Actueel

Rick Brink is vanaf 17-06-2019 minister van gehandicaptenzaken. Hij gaat zich onder meer sterk maken voor inclusieve speeltuinen en – scholen. Brink moet als de nieuwe ‘minister’ gaan lobbyen voor de gehandicapten. Ook zal hij vanuit zijn functie wetgeving ter discussie stellen en nieuwe idee├źn tot uitvoering brengen. Hij heeft minister Hugo de Jonge, die gehandicaptenzorg in zijn portefeuille heeft, als samenwerkingpartner aan zijn zijde. Wij wensen Rick Brink veel succes.

Met ingang van 1 oktober 2017 is de Code VVR van kracht. Er gold een overgangsregeling tot 1 juli 2019. Deze is verlengd tot 1 juli 2020. Deze maatregel betreft het veilig vervoeren van rolstoelen en scootmobielen in taxi-busjes. De Code Veilig Vervoer Rolstoel- en scootmobielgebruikers is een leidraad voor het veilig vervoeren van rolstoelinzittenden. Deze code is geactualiseerd naar de huidige stand van inzichten en wet- en regelgeving. Er mogen alleen goedgekeurde rolstoelen en scootmobielen vervoerd worden. Goedgekeurde rolstoelen en scootmobielen zijn voorzien van een sticker. Voor informatie kunt u contact opnemen met Gemeente Westerkwartier.

De harmonisering van de kilometergrens van 25 km voor het WMO- taxivervoer in gemeente Westerkwartier gaat in op 1 juli 2019.

Op 8 mei bracht Wethouder Dijkstra Jacobi een bezoek aan Platform Gehandicapten Leek. In een prettige kennismaking kreeg de zeer geïnteresseerde wethouder uitleg over het werk en de toekomstplannen van het platform.

Op 20 april bracht Jop Bloembergen een bezoek aan Radio Westerkwartier. Hij gaf uitleg over het keuren van winkelpanden en openbare gebouwen e.d. op toegankelijkheid voor mensen met een beperking. Er zijn vrijwilligers nodig die het leuk vinden om dit te doen. Daarom deed hij een oproep bij Radio Westerkwartier.