Over Ons

Mensen met een fysieke beperking willen net zo graag als ieder ander zoveel mogelijk mee kunnen doen en overal kunnen komen. Daar hebben zij recht op. Dat vraagt vaak om oplossingen om toegankelijkheid van wegen, gebouwen en voorzieningen te verbeteren. Dit kan beleidsmatig zijn zoals het regelen van vervoer en hulpmiddelen, maar ook bij de inrichting of herinrichting van voetpaden, wegen of openbare ruimten. Het Platform Toegankelijk Westerkwartier adviseert Burgemeester en Wethouders van Gemeente Westerkwartier hierover. Dit kan zowel gevraagd alsĀ  ongevraagd zijn. Het platform adviseert ook aan organisaties en bedrijven.

Wie zijn wij?

Momenteel bestaat het platform uit 16 leden die zich vrijwillig inzetten voor mensen met een beperking binnen de gemeente. De leden bestaan zowel uit mensen met een beperking als mensen zonder een beperking.

Wij werken met een Centraal Platform en 5 werkgroepen: Leek, Zuidhorn, Marum, Grootegast en Ezinge. Momenteel zijn Leek, Zuidhorn en Marum actief. Twee vrijwilligers voor Grootegast draaien met werkgroep Zuidhorn mee tot een eigen werkgroep voldoende leden heeft. Voor alle werkgroepen zijn vrijwilligers welkom.